2η Γευσιγνωσία, 26 Μαρτίου 2022
Spring Wines Of Peloponnese
Τα Κρασιά της Άνοιξης, Φρέσκα Λευκά Κόκκινα Ροζέ της Πελοποννήσου
2nd Wine & Food Pairing
Notre Maison | Γιάλοβα, Μεσσηνία | 26 Μαρτίου 2022
Τα κρασιά της Άνοιξης ταιριάζουν με τα φαγητά της Άνοιξης. Η Ελλάδα είναι η χώρα της Άνοιξης. Συνδυάζουμε τα πολλά πρωτογενή ορεκτικά που προσφέρει η Ελλάδα με 5 φρέσκα ανοιξιάτικα κρασιά. Έτσι λοιπόν, το μενού μας διαμορφώνεται ανάλογα. Ανακαλύπτουμε τις γεύσεις των κρασιών με την κα.Ιωάννα Δαβλέρη, οινολόγος, γευσιγνώστρια της ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ Οινικοί Σύμβουλοι, πρόεδρος του Corinthian Wine Club ioannadvaleri.gr Στην εκδήλωση θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους ιδιοκτήτες των οινοποιείων Δερέσκος, Μπίζιος & Κούκος.
ΜΕΝΟΥ
ΜΕΡΟΣ 1ο ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ
Σαλάτες:
– Αγκινάρες με χειροποίητη ταραμοσαλάτα και σάλτσα φέτας
– Διάφορα πράσινα λαχανικά, με χειροποίητη φρέσκια λακέρδα, μανταρίνι, και μπαλσαμικό πορτοκάλι.
– ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ | ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ
– CHARDONNAY | ΚΤΗΜΑ ΔΕΡΕΣΚΟΣ
ΜΕΡΟΣ 2ο ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ
Ορεκτικά:
– Λαχανοντολμάδες με άγρια μανιτάρια και σάλτσα παντζάρι
– Τσιγαριστή φασολάδα με πιπεριές και γλυκιά πάπρικα
– Ελληνικός καγιανάς.
– ΡΟΥΣΑΛΑ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ | ΚΤΗΜΑ ΜΠΙΖΙΟΣ
– HUF & LUR ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ | ΚΤΗΜΑ ΤΡΟΥΠΗΣ
ΜΕΡΟΣ 3ο ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ
Κυρίως Πιάτο: Αρνάκι πρωτογιάχνι με μελιτζάνες
– ΑΜΦΟΡΑ ΞΗΡΗ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ | ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΚΟΣ (ΝΤΕΠΟΥΤΟ)
Επιδόρπιο
Χειροποίητη τούρτα φράουλα, Καφές espresso – cappuccino Lavazza
Η εκδήλωση έχει περιορισμένες θέσεις. Κόστος συμμετοχής 45 € / άτομο
Όλα τα πιάτα ανά 2 άτομα.
Προκρατήσεις έγκαιρα στο τηλέφωνο +30 6987 249 565