1η Γευσιγνωσία, 20 Φεβρουαρίου 2022
Wine & Food Pairing
Red Aged Wines of Peloponnese
Γιάλοβα, Μεσσηνία | Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου (13.00)
Το εστιατόριο Notre Maison δημιουργεί μια γευσιγνωσία που συνδυάζει τη γαστρονομία με μοναδικά κόκκινα κρασιά της Πελοποννήσου και μια πρόταση ταιριάσματος με πιάτα βασισμένα στη μαγειρική μας παράδοση. Είναι μια εμπειρία με υπέρ-παλαιωμένα κρασιά φτιαγμένα από οινοπαραγωγούς θρύλους της νότιας Πελοποννήσου.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι είναι η κα.Ιωάννα Δαβλέρη, οινολόγος, γευσιγνώστρια της ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ Οινικοί Σύμβουλοι και πρόεδρος του Corinthian Wine Club www.ioannadvaleri.gr
Μέρος 1ο: Εισαγωγή
Σαλάτα (διάφορα πράσινα λαχανικά, καραμελωμένα άγρια μανιτάρια, σπόρους και καρύδι)
Σούπα βελουτέ (παστινάκι, λαχανικά και τζίντζερ)
Θα ανοίξουμε ένα φρέσκο λευκό κρασί Λυδία 2020 Οινοποιείο Κούκος, γιατί η Άνοιξη είναι κοντά
Μέρος 2ο: Κυρίως πιάτα και εκλεκτά παλαιωμένα κόκκινα κρασιά
Πάπια με βερίκοκα & τριλογία άγριων μανιταριών
Μοσχαράκι στιφάδο με κόκκινη κολοκύθα & δαμάσκηνα
Νεμέα Reserve 2008 Κτήμα Αναγέννηση
Terra Leone Syrah 2006 Κτήμα Παλυβός
Petit Verdot 2005 Κτήμα Παπαϊωάννου
Μέρος 3ο: Dessert
Χειροποίητη τούρτα μπίτερ σοκολάτα με μυρτίλο, Καφές espresso – cappuccino Lavazza
Η εκδήλωση έχει περιορισμένες θέσεις & κόστος συμμετοχής 60 € / άτομο
Τα κυρίως πιάτα ανά 2 άτομα, η σαλάτα ανά 4 άτομα, η σούπα ατομική σε ποτήρι
Προκρατήσεις έγκαιρα στο τηλέφωνο 6987 249 565