3η Γευσιγνωσία, 18 Φεβρουαρίου 2023
3nd Wine & Food Pairing
Αφιέρωμα σε παλαιωμένα κόκκινα κρασιά της Πελοποννήσου
Notre Maison, Γιάλοβα, Μεσσηνία
Σάββατο βράδυ, 18 Φεβρουαρίου 2023
Η πολυστάφυλος Πελοπόννησος είναι η γη της επαγγελίας για τα κόκκινα σταφύλια, οι ποικιλίες που φιλοξενεί αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για παλαιωμένα κόκκινα κρασιά
Αλλά επειδή όπως λέει και ο λαός μας, ΄΄ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει΄΄, θα ξεκινήσουμε με ολόφρεσκο λευκό
Ανακαλύπτουμε τις γεύσεις των κρασιών με την κα.Ιωάννα Δαβλέρη, οινολόγο, γευσιγνώστρια της ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ Οινικοί Σύμβουλοι, πρόεδρο του Corinthian Wine Club http://www.ioannadavleri.gr
ΜΕΝΟΥ
Το καλωσόρισμα και το γλυκό είναι ατομικά κι όλα τα υπόλοιπα ανά 2 άτομα
Μέρος 1ο
Καλωσόρισμα
Τραχανόσουπα με άγρια μανιτάρια τουρσί
Σαλάτα
Μαραθόριζα με πιπεριές, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντοματίνια, ταρτάρ τόνου
Μέρος 2ο
Σαλάτα τσιγαρολάχανα, διάφορα μυρωδικά, χόρτα δάσους ελαφρώς κοκκινιστά
1ο πιάτο
Αγριογούρουνο μαριναρισμένο σε ξυνόγαλα με μαύρη τρομπέτα & άγριο ρύζι
2ο πιάτο
Ελάφι με δαμάσκηνα και κολοκύθα
Εναλλακτικά για vegetarian / vegan
Πορτσίνι κρεμέ με πουρέ γλυκοπατάτας (1ο πιάτο)
Στιφάδο κάστανα (2ο πιάτο)
Γλυκό
Χειροποίητη τούρτα μπίτερ σοκολάτα
ΚΡΑΣΙΑ
Φρέσκο λευκό Chardonnay, Κτήμα Δερέσκου
Κόκκινο Cabernet Sauvignon 2006, Κτήμα Δερέσκου
Κόκκινο Petit Verdot 2005, Κτήμα Παπαϊωάννου
Κόκκινο Αγιωργίτικο Cabernet 2007, Κτήμα Μπίζιου
Κόστος Οινικού Δείπνου: 50 € / άτομο
Κρατήσεις / πληροφορίες: +30 6987 249 565
www.notremaison.gr